Публикувано на: ср, дек 18th, 2013

Сладък пелин ефективен срещу рак

Сподели

artemisia_annuaБилка може да се превърне в панацея в борбата с рака. Според изследвания, които са били публикувани в “Life Science”, артемисинин от, производно на билката “Sweet wormwood” или “Artemisia Annua”, което в буквален превод от английски означава “сладък пелин”, е бил използван и в китайската медицина и съща може да убие 98% от клетките на рака на гърдата за по-малко от 16 часа.

Ако се използва само билката, тя предизвиква 28 процентно намаляване на клетките на рака на гърдата, но в комбинация с желязо, “Artemisia Annua” успешно “изтрива” рак почти изцяло. При здравите клетки на гърдите не са наблюдавани въздействия от тази билка при проведения експеримент.

Този екстракт в Китай е бил използван хиляди години, като лекарство срещу маларията. Паразитът на маларията не може да живее в присъствието на вещество от растението, защото изобилства от желязо, а био-инженерите Хенри Лай и Нарендра Сингк от университета във Вашингтон са били учени, които първи открили това.

В рамките на изследванията било доказано, че раковите клетки изпитват апоптоза или собствено унищожение, а досега този екстракт е бил труден за снабдяване на нормални цени, но с нарастващия интерес към тази билка, и цената може да стане приемлива.

Френският производител на лекарства “Sanofi” съобщи, че очаква производството от 50 до 60 тона артемисинин всяка година, надявайки се, че ще отговори на търсенето на световния пазар.

За автора

MGziNer

- Магистър инженер и дървен философ. Астрофизик и висш математик. Алхимик и биолог. Теолог и изследовател на естествените науки. Юдейски мюсулмано-християнски будист. Слуга на Твореца на всемира. Върховен майстор на Ложата на ложите. Главен редактор на настоящето и бъдещето си, както и на това скромно онлайн издание.Коментирай

Вие трябва да се логнете за да коментирате.Web Statistics

Creative Commons License
Licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Generic License